Bloemen bij een uitvaart

Bloemen bij een uitvaart

Bloemen symboliseren liefde, afscheid en eeuwige herinnering.
Bloemen geven vaak blijk van waardering en liefde. Zonder woorden brengen ze troost en warmte. Ze zijn een subtiele manier om emoties over te brengen wanneer woorden tekortschieten. 

Verschillende vormen van bloemwerk

Bij een uitvaart kunnen bloemen op verschillende manieren een rol spelen. Van een erehaag tot één enkele bloem van elke gast, bloemen geplukt uit eigen tuin of een bloemstuk dat is ontworpen door een bloemist. Of het nu bloemwerk is met of zonder linten eraan, het kan op veel verschillende manieren worden uitgevoerd. Wat de ene familie prachtig vindt, kan de ander juist niet aanspreken. 

Bloemen of donaties?

Veel mensen houden van bloemen omdat deze schoonheid en troost uitstralen. Toch zijn er ook families helemaal geen bloemen wensen en vermelden dit dan vaak op de rouwkaart. Dit kan voortkomen uit milieubewuste overwegingen of vanuit een christelijke achtergrond. In plaats van bloemen vragen sommigen om een donatie voor een goed doel, wat een alternatief kan zijn dat eveneens veel steun biedt.

Bij de begrafenis van een kweker koos zijn gezin ervoor om zijn planten te gebruiken als eerbetoon. Dit was een bijzonder en passend gebaar dat de persoonlijkheid van de overledene weerspiegelde. Het liet zien hoe bloemen en planten op een unieke manier kunnen bijdragen aan het laatste afscheid.

Losse bloemen als kleurrijk eerbetoon

Steeds vaker zien we dat families kiezen voor losse bloemen. We schikken deze bloemen in vazen als een kleurrijk eerbetoon aan de overledene of ze worden in een bloemenband gestoken om zo de kist te omhullen met bloemen. De bloemen die op deze manier gebruikt worden kunnen, als het gezin dat wil, na afloop ook mee naar huis worden genomen. Regelmatig worden bloemstukken meegenomen door de familie om daarna op het graf van familie of bij een herdenkingsmonument te leggen. Ook dit zijn mooie alternatieven.

Onze begeleiding bij bloemenkeuzes bij een uitvaart

Als uitvaartbegeleiding helpen wij bij het maken van keuzes rondom bloemen en de verdere aankleding van de locatie van het afscheid. We nemen hierin graag de zorg uit handen, maar als de familie zelf betrokken wil zijn, kan ons advies ook voldoende zijn. Wij werken samen met een team van bloemisten die in staat zijn om persoonlijke wensen om te zetten in een prachtig boeket of rouwarrangement.

Tijd voor een persoonlijk afscheid

Of het nu een eigentijds afscheid is of juist eentje vol met mooie tradities, het is belangrijk om de tijd te nemen en het laatste afscheid persoonlijk te maken.
 

Wij helpen u graag bij al uw vragen over bloemen bij een uitvaart, begrafenis of crematie. Welke mogelijkheden er zijn én wat past bij de uitvaart die u in gedachten heeft.
 


Misschien ook interessant om te lezen

Troostwandelingen
Troostwandelingen
Lopen in de natuur kan een helende werking hebben
Lees verder
'Reis door mijn rouw in 80 blogs'
'Reis door mijn rouw in 80 blogs'
Boekpresentatie
Lees verder
Nieuwe identiteit Barbara Uitvaartverzorging
Nieuwe identiteit Barbara Uitvaartverzorging
“Ieder mens zijn eigen wens”
Lees verder